Kiemelt ajánlatunk

728x90 2020

Megjelent a DJI legkisebb kamerastabilizátora - Bemutatkozik a DJI Osmo Pocket

A DJI Osmo Pocket a DJI legkisebb három tengelyes kamerastabilizátora. Kicsi, könnyedén hordozható, mindössze 116 gramm súlyú, és akár 140 percig is filmezhet vele. Az 1/2,3 hüvelykes érzékelővel az Osmo Pocket képes 4K / 60fps videofelvételt készíteni 100Mbps sebességgel, illetve akár 12MP felbontású lenyűgöző képek rögzítésére is alkalmas.

Az 1 hüvelykes beépített érintőképernyő kiváló minőségű élőképet biztosít, valamint segítségével hozzáférhet az összes fontos beállításhoz, és olyan teljes körű kreatív funkciókhoz, mint az ActiveTrack, Motionlapse, Panorama vagy az FPV mód. Az DJI Osmo Pocket különlegessége, hogy találhat rajta egy univerzális portot, amely lehetővé teszi az okostelefon, vagy más kütyü egyszerű csatlakozását.

Nézze meg Ön is, hogy mikre képes a nálunk rendelhető DJI Osmo Pocket kamerastabilizátor!    https://youtu.be/jS-7aSIEJ3M

 videoosmopocket

DJI SPARK (Alpine White)

Nyomtatás
4 rotoros drón, 2 tengelyes kamerastabilizátor, 1080p videó felbontás, 12 MP állókép, 16 perc repülési idő, akadály érzékelés, gesture control
Alapár:
Változat alapára:
Változat ár módosító:
Alapár adóval együtt:
Fogyasztói ár kedvezménnyel
Fogyasztói ár
Fogyasztói ár áfa nélkül
Kedvezmény
Az áfa összege
Ár / kg
Leírás
Heliguy DJI Spark 1000x523

A DJI a fogyasztói drónpiac legnagyobb szereplője, és nem a véletlennek köszönheti ezt a címet a kínai alakulat. Rendre jó lépéseket tesz a vállalat és kiváló termékekkel rukkol elő, tavaly a Mavic Próval kisebb hátrányból körözte le a GoPro Karmát – a visszahívástól függetlenül –, most pedig már egy még kompaktabb, de a tudását tekintve továbbra is kiváló drónnal rukkolt elő.

 

Mint a DJI legtöbb drónjának, a Sparknak is négy motorja van, szóval a kvadkopterek sorát gyarapítja. A mini eszköz érdekessége, hogy akár a felhasználó tenyere is jelenheti a fel- és leszállópályát, szóval nem kell sík felületet keresni ahhoz, hogy fel lehessen röptetni. A Spark kezelhető lesz minden eddig megszokott módon, tehát a hozzá mellékelt kontrollerrel, a nemrégiben bemutatott DJI Goggles headsettel, valamint okostelefon vagy táblagép használatával is. Sőt mi több, ezt az apróságot már kézmozdulatokkal is lehet irányítani a levegőben – mintha csak Jedivé lenne a felhasználó, és az Erőt alkalmazná. A tenyér mozgásával lehet távolabb küldeni vagy közelebb hívni a készüléket, egy másik gesztussal pedig exponálásra bírható. Mint a DJI minden eddigi drónja, ez is tud témakövetéssel repülni, a GPS-e révén pedig bejárhat előre megjelölt útvonalat.

 

A DJI elmondása szerint a Spark remek útitárs lehet kirándulás, túrázás vagy nyaralás alkalmával, hiszen úgy tud távolról fotókat készíteni önmagáról és a családjáról, barátairól az ember, hogy nem kell erre a feladatra harmadik felet megkérni, és a csomagban tényleg nem foglal sok helyet a Spark. Na meg az sem elhanyagolható szempont, hogy ezzel olyan szemszögből lehet megtekinteni a helyeket, amire drón nélkül biztosan nem lenne mód. És ha mobilt vagy tabletet használ kontrollerként a tulajdonosa, akkor akár már a felvétel mentését követően lehet az anyagokat szerkeszteni vagy vágni, valamint akár az azonnali megosztásra is van mód.

 

A vállalat szakemberei tehát kamerával is felszerelték a gépet, és elég korrektnek ígérkezik a képalkotója. A hivatalos honlapon található információk szerint a kamera 12 megapixeles fényképek és Full HD videók megörökítésére lett felkészítve. Az egység alapját egy 1/2.3 hüvelykes CMOS érzékelő adja, az optikája 25 milliméteres látószögű (81,9 fok) és F/2.6-os rekesznyílású, a zársebessége pedig ideális fényviszonyok mellett elérheti az 1/8000 értéket. A kamera képes 3 kép/másodperc sebességgel sorozatképeket rögzíteni és van intervallumos fotózási opciója (2-60 mp). A mozgóképeket .MP4 formátumban tárolja majd és maximum 24 Mbps-os minőséget tud nyújtani 1080p-ben 30 FPS esetén. Fontos, hogy stabilizáló is van bele építve, de a megszokottól ez már egy fokkal szerényebb, ugyanis nem három, hanem csak kéttengelyes.

 

A Spark a nagyokhoz hasonlóan még sportmódot is kínál, ahol pusztán a repülésre koncentrálja majd minden erejét az eszköz. Nem ez a világ leggyorsabb kvadkoptere, de ha mindent belead, akkor kb. 50 km/h-s tempóra képes, ami azért már egyáltalán nem rossz teljesítmény – persze ehhez kell a szélcsend is. Valószínűleg sokak számára jól jön majd, hogy a DJI szakemberei ezt az eszközt is megtoldották néhány érzékelővel, amelyeknek az lesz a feladatuk, hogy a környezetükről villámgyorsan informálják a rendszert. Ezeknek köszönhetően minden elé kerülő tárgyat magától kikerülhet a drón a levegőben – de ettől még elsősorban a tulajdonosnak kell óvatosan, körültekintően repülni.

dji spark01

Az apró kvadkopternél a tervezők még arra is figyelmet szenteltek, hogy divatos megjelenésű, többszínű legyen a masina, ennek eredményeként nemcsak fehérben, hanem citromsárga, kék, zöld és piros változatban is megvásárolható majd a gép. A cím némileg túlzásnak érződhet, de a Spark tényleg sokkal kisebb és könnyebb minden eddigi drónnál, amivel a DJI előrukkolt, és valóban elfér nagyon kicsi helyen is. A készülék mindössze 143 x 143 x 55 milliméteres térfogatú összecsukva, a tömege pedig kereken 300 gramm. A szerkezetben egy 1480 mAh-s kapacitású akkumulátor található, így az üzemidejét tekintve nem fog kiemelkedően teljesíteni, a menetideje 15-16 perc körül alakul (20 km/h mellett, gyenge szélnél).


A DJI Spark olcsóbb is a vállalat minden eddigi drónjánál, 500 dollár az ajánlott fogyasztói ára. De elérhető egy akciós csomaggal is, amiben további 200 dollárért cserébe sok extra tartozék van a hordozótáskától kezdve az ütközőkön és a távvezérlőn át az extra akkumulátorig és a hozzá tartozó külső töltőig. Ráadásul, ha valaki előrendeli a gépet, akkor még egy 16 GB-os kapacitású microSD kártyát is kap ajándékba. A drón szállítása a tervek szerint június 15-én kezdődik.