GYIK - Gyakran Ismételt Kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseket, hogy valamennyi ügyfelünk tapasztalatával segíthessük az Ön munkáját is!

Mennyi ideig tart egy .hu domain név regisztrációja?

A .hu domain regisztrációja esetében régebben megszokott 14 napos átfutási idő eltörlésre került, ezért a beadott regisztrálandó domainek kb. 48 órán belül feltételesen használatba vehetők, ám a domain végleges delegálásra akkor kerül, ha a használatba vételt követő 8 napon belül nem érkezik ellene panasz (pl. egy sértett jogtulajdonostól). Ha panasz nem érkezik, a regisztráció véglegessé válik és meghirdetésre kerül a domain.hu oldalon.

 

Milyen esetben kérhető a .hu domain név prioritásos regisztrációja?

Ha az igényelt domain név betűről betűre megegyezik az igénylő cégnevével, akkor a domain név regisztrációja kb. 1-3 munkanap alatt megtörténik.

 

Van egy ékezet nélküli domainen, beregisztráltassam az ékezetes változatás is?

Igen! Amennyiben az Ön domainjének az ékezetes változata még szabad, célszerű azt is lefoglalni amíg más le nem foglalja Ön előtt!

 

Egy tárhelyhez igényelhetek több domain nevet?

Igen, tárhely csomagjaink árában 1 db .hu domain név benne van, viszont ezen felül üzleti2 tárhely csomagunkhoz bármennyi plusz domain nevet igényelhet. 10 db .hu domain együttes igénylése esetén kedvezményt biztosítunk!

 

Mi a különbség a statikus és dinamikus tárhely között?

A statikus tárhelyen kizárólag .html kiterjesztésű HTML alapú weblapok üzemeltethetők, míg a dinamikus tárhelyen lehetőség van PHP alapú programfuttatásra, valamint MySQL adatbázis használatra is. Nálunk minden tárhely csomagunk dinamikus, így képes adatbázis és PHP alapú programok futtatására.

 

Hogyan cserélhetem le a jelszavaimat?

Az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen kérheti ftp, vagy e-mail címeinek lecserélését.

 

Hogyan tölthetem fel a weboldalamat a webtárhelyre?

FTP-s kliensprogram segítségével. Ehhez pl. a Total Commander -t javasoljuk.

 

Mi az FTP kiszolgáló címe?

Pl. ftp.sajatdomainneve.hu

 

Nem tudok ftp-vel csatlakozni mert nem találja a kiszolgálót!

Ellenőrizze, hogy a számítógépén a tűzfal ki van-e kapcsolva, ha nincs, akkor kapcsolja ki, mivel ezek általában blokkolják az FTP kapcsolatok létesítését.

 

A PHP-s programok nem futnak, mert Internal Server Error hibaüzetet kapok!

A PHP programokat az ftp klienssel futtathatóvá kell tenni a futtatás attribútumainak beállításával. Javasoljuk, hogy a futtatási jog megadásánál a 644-et használja.

 

Van-e lehetőségem időzített PHP futtatásra? (crontab)

Igen.

 

Mi a tárhely kezdőállományának a neve?

Alapvetően az index.html, vagy index.php (dinamikus tárhely esetén). 

 

Feltöltöttem a weblapomat, de nem jelenik meg

Ellenőrizze, hogy a weboldalt a public_html mappába töltötte-e fel! A weboldal kezdőlapja a public_html/index.html vagy public_html/index.php

 

Hol érhetem el a weboldal látogatottsági statisztikáit?

 

 

Hogyan hozhatom létre a postafiókokat?

A postafiókok létrehozását az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen jelezze felénk, és ezután beállítjuk a kért e-mail címeket.

 

Az E-mail címekhez tartozó postafiókok mennyi tárhellyel rendelkeznek?

200 MB / E-mail postafiók. Amennyiban nagyobb E-mail fiókra van szüksége az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen jelezze felénk.

 

Az E-mail postafiókokba érkező leveleket SPAM + vírus szűrő védi-e?

Igen.

 

Mi a beérkező levelek kiszolgálójának címe?

Pl. mail.sajatdomainneve.hu

 

Mi a kimenő levelek kiszolgálójának címe?

Az Ön saját internet-kapcsolat szolgáltatójának SMTP szerverének címe, vagy saját smtp. ( s6.tarhely.com )

 

A POP3-as levelező klienssel nem tudom letölteni a leveleimet.

Az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen jelezze felénk a problémát.

 

Nem tudok levelet küldeni, mi a teendő?

Ez esetben érdeklődjön a saját internet-kapcsolat szolgáltatójánál, vagy saját smtp beállítás esetén az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen jelezze felénk aproblémát.

 

A megrendelt szolgáltatások díját hogyan rendezhetem?

 • A megrendelést követően E-mailben tájékoztatjuk a megrendelt szolgáltatások végösszegéről, ezt az összeget kell banki átutalással teljesíteni cégünk Budapest Banknál vezetett bankszámlájára:

  Bank: Budapest Bank Zrt.
  Cégnév: Webcégér Kft.
  Számlaszám:10104961-88545100-01004008
 • A megjegyzés rovatba kérjük írja be az Ön által igényelt domain nevet!

 

A számlát mikor kapom meg?

 • Az E-mailben közölt díj átutalása után postázzuk az eredeti számla első példányát!
 • Ha az utaláshoz szüksége van a számla másolatára, akkor kérjük jelezze ezt felénk és E-mailben vagy faxon küldünk egy számlamásolatot.

 

Mit kell tennem, hogy ha már nincs szükségem egy általam rendelt domain névre, vagy szolgáltatásra?

 • Ilyen esetben ezt jeleznie kell cégünk felé a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre!
 • FONTOS: Amennyiben a domain név fordulónapjáig  nem kéri a lemondását, akkor a domain név automatikusan meghosszíbbtásra kerül a fordulónapján!
 • Tehát az esetleges félreértések elkerülése végett kérjük, hogy figyeljen a lejáratra, mivel a lemondás elmulasztása esetén nem mentesül a díjfizetés alól.

 

Hol tudom megnézni a domain nevem lejáratát ?

A domain.hu webcímen.